Henrikin Tapulitytöt on turkulainen tyttölippukunta, joka on perustettu vuonna 1961. Lippukunnan perusti Raija ”Tiksa” Aalto, joka toimi myös lippukunnan ensimmäisenä lippukunnanjohtajana.

Henrikin Tapulitytöt saivat nimensä Henrikinkirkon kellotapulin mukaan. Kellotapuli näkyy tyyliteltynä myös huivimerkissä. Huivimerkissä on mustalla pohjalla hopeinen apilaristi. Kolmiapila on ollut partiotyttöjen tunnus jo vuodesta 1910.

Henrikin Tapulitytöillä on myös oma lippu, jota näkee esimerkiksi kevään partioparaatissa. Lipussa on musta kellotapuli ja hopeinen apilaristikuvio. Lipun pohjaväri on kirkkaansininen.

Hetatyttö on Tapulityttöjen maskotti. Hetatyttöä näkee Hetan nimipäivän 15.10. aikoihin vietettynä Heta-päivänä sekä kevään partioparaatissa.

Lippukuntamme on ollut meripartiolippukunta vuodesta 2017 lähtien. Silloin hankimme Finn Express 83 -mallisen koulutusaluksemme s/y Helvin. Helvi nimettiin tunnetuimpiin suomalaisiin partiojohtajiin lukeutuvan Helvi Sipilän mukaan. Helvi Sipilä muun muassa toimi YK:n apulaispääsihteerinä, oli Suomen Partiotyttöjärjestön ylijohtaja, edisti partiotyttöjärjestöjen yhdentymistä ja myöhemmin poika- ja tyttöjärjestöjen yhdistymistä, oli ensimmäinen naispresidenttiehdokas ja piti yhtenä ensimmäisistä naisista asianajotoimistoa.

Heta- ja Helvi-nimet juontavat molemmat juurensa Hedvig-nimeen, joka on alkuperältään mukaelma muinaisgermaanisesta nimestä Haduwig.