Kupittaan Henrikinpojat

Meripartiolippukunta Kupittaan Henrikinpojat on partion paikallisyhdistys, jonka kokoontumispaikka, partiotermein kolo, on Vasaramäen koulun Lehmus-yksikön alakerrassa osoitteessa Kulmakuja 6. Sudenpennut kokoontuvat Henrikinkirkolla osoitteessa Peltolantie 2.

Kupittaan Henrinkinpojat on Suomen meripartiopainotteisempia lippukuntia ja keväästä pitkälle syksyyn ulottuvalla purjehduskaudella eri ikäiset partiolaisemme seilaavat koulutusaluksellamme s/y Henrikalla sekä saaristossa että Suomen aluevesien ulkopuolella. Ympäri vuoden osallistumme retkille ja leireille. Ryhmämme 7-15 vuotiaille kookontuvat viikoittain ja tekevät vanhempien partiolaisten johdolla eri ikäkausille räätälöityä partio-ohjelmaa.

Lippukunnan jäsenmäärä on kasvussa ja tällä hetkellä meitä on noin 160.

Meripartiota eri ikäisille Turussa

Partio on Kupittaan Henrikinpojissa purjehduksia, kavereita, retkiä, hauskuutta, haasteita, johtamistaitoja, kansainvälisyyttä, luontoa, verkostoitumista ja paljon muuta. Lippukunnassamme pääsee mukaan suuriin seikkailuihin. Partioon voi liittyä 7-vuotiaana eikä yläikärajaa ole.

Partio on harrastus, joka kasvaa partiolaisen mukana ja toiminta on mielekästä jokaiselle

Nuorimpia partiolaisia sanotaan sudenpennuiksi. Sudenpennut ovat 7-9 vuotiaita partiolaisia, joiden toimintaan kuuluvat oleellisena osana viikoittaiset kokoukset, joissa tutustutaan uusiin ystäviin ja opitaan uusia taitoja leikin ja ilonpidon kautta. Sudenpennut kokoontuvat laumoissa, joissa on toistakymmentä sudenpentua ja täysi-ikäinen laumanjohtaja.

Seikkailijat ovat 10–12 –vuotiaita partiolaisia. Seikkailijat ovat jo hieman vanhempia ja kokeneempia, mikä mahdollistaa muun muassa pidemmille purjehduksille ja retkille osallistumisen. Seikkailijoiden ohjelmassa tärkeintä on ryhmässä toimiminen ja tavoitteellien ohjelma. Seikkailijaryhmiä kutsutaan venekunniksi. Venekuntia vetävät venekunnanjohtajat, joilla on jo ennestään kokemusta ryhmänjohtamisesta.

Tarpojat (12-15) pääsevät jopa ulkomaanpurjehduksille ja leireille. Tarpojilla on venekunnanjohtajaina samoajia, mutta tarpojat harjoittelevat johtamistaitoja jo toden teolla. Tarpojaikäkauden tavoitteena on kasvaa itsenäiseksi ja aktiiviseksi partiolaiseksi.

Samoajat (15–17) vetävät jo omia seikkailija- tai tarpojavenekuntiaan ja saavat olla vahtipäälliköinä Henrikalla. Kupittaan Henrikinpoikien samoajilla on oma samoajaryhmä yhdessä sisarlippukuntamme Henrikin Tapulityttöjen samoajien kanssa. Samoajatoimintaan kuuluu muun muassa omia retkiä, purjehduksia ja aktiviteetteja, joiden sisältöön samoajat pääsevät vaikuttamaan suuresti.

Vaeltajat (18-22) on partio-ohjelman vanhin ikäkausi. Vaeltajien oman toiminnan lisäksi vaeltajat voivat käydä partiojohtajan peruskurssin, johtaa retkiä ja vetää projekteja sekä toimia s/y Henrikan päällikkönä suoritettuaan kipparikurssin.

Aikuisten (yli 22-vuotiaat) tehtävänä on mahdollistaa partiotoiminta ja tukea nuorempia partiolaisia heidän tehtävissään.

Säännöt

Meripartiolippukunta Kupittaan Henrikinpojat ry:n säännöt ovat luettavissa netissä: KHP ry säännöt.

Kestävästi partiossa -tunnus

Kupittaan Henrikinpojilla on Suomen Partiolaisten Kestävästi partiossa -tunnus. Tunnuksen myötä lippukunnan toiminnassa tehtävät valinnat ovat kestävämpiä ja vastuullisempia. Lue lisää tunnuksesta tästä!