S/Y Helvi

S/y Helvi on Henrikin Tapulityttöjen omistama koulutusalus, joka on Henrikin Tapulityttöjen ja Kupittaan Henrikikinpoikien yhteiskäytössä.

Helvillä järjestetään ilta-, viikonloppu- ja matkapurjehduksia ikäkausille tarpojista ylöspäin. Helvi hankittiin lippukunnalle keväällä 2017 ja sitä on lähivuosina kunnostettu vastaamaan paremmin partiokoulutuksen tarpeita.

Veneen tyyppi on Finn Express 83 eli tuttavallisemmin FE83. Vene on valmistettu Pohjanmaalla 80-luvulla ja sen suunnittelija on pietarsaarelainen Eivind Still, joka on yksi Suomen tunnetuimpia venesuunnittelijoita. FE83 on samanaikaisesti sopivan pieni ja suuri. Veneen syväys on melko matala, joten sillä pääsee turvallisesti luonnonsatamiin. Istumalaatikko on veneen kokoon nähden todella tilava, mikä on erinomainen ominaisuus, koska partiopurjehduksilla aika vietetään pääasiassa tositoimissa eli purjehtien. Lippukunnan vene on rekisteröity kahdeksalle hengelle ja veneessä on nukkumatilat viidelle. Helvin purjehduskausi alkaa tavanomaisesti toukokuussa ja päättyy syyskuun loppupuolella.

Veneen liikkeitä voit seurata twitteristä @sy_helvi, Hetan instagramista @henrikintapulitytot tai facebookissa.

Ohjeita purjehtimaan lähtijälle löydät täältä. Ryhmänjohtajat vastaavat mielellään kysymyksiin purjehduksista. Käythän kuitenkin katsomassa ennen kysymistä usein kysytyt kysymykset.

Lisää Finn Express 83 -veneistä voit lukea esimerkiksi täältä.