S/Y Henrika

S/y Henrika on Kupittaan Henrikinpojat ry:n 60-jalkainen koulutusalus. Eri ikäisten partiolaisten kouluttaminen onnistuu Henrikalla erinomaisesti, koska alus on rakennettu alun perin Kupittaan Henrikinpojille. Kupittaan Henrikinpojat ja Henrikin Tapulitytöt käyttävät alusta yhdessä.

Henrikan purjehduskausi alkaa tyypillisesti toukokuussa ja jatkuu joulukuulle. Kesäaikaan veneellä purjehtii kaikki ikäkaudet 7-vuotiaista sudenpennuista aikuisiin. Syksy- ja talviajan vaativammat purjehdukset on suunnattu 15-vuotiaisiin ja heitä vanhemmille partiolaisille.

Talvista huoltotyökautta lukuun ottamatta Henrika on aktiivisessa meripartiokäytössä. Kevään ja syksyn purjehduksiin kuuluu viikonloppupurjehduksia eri ikäkausille, myös sudenpennuille, ja ryhmille sekä iltapurjehduksia lippukuntalaisille ja heidän vanhemmilleen. S/y Henrikalla järjestetään myös purjehduksia myös muun muassa Lounais-Suomen Partiopiirin sisupartiolaisille ja kursseja, kuten veneenohjaajakurssi, tutkakurssi ja kipparikurssi.

Henrikalla on myös matkapurjehduksia, jotka jo tarpoja-ikäkaudesta alkaen voivat suuntautua ulkomaille asti. S/y Henrika on osallistunut useasti Tall Ships’ Races -purjehdustapahtumiin. Henrika on vakituinen osallistuja Satahanka-meripartioleireillä. S/y Henrika on vieraillut kaikissa Itämeren maissa ja Pohjanmerellä Hollannissa ja Belgiassa.

Kupittaan Henrikinpojat myy charter-purjehduksia Henrikalle.

Veneen liikkeitä voit seurata twitteristä @sy_henrika, KHP:n instagramista @kupittaanhenrikinpojat tai facebookissa.

Tietoa s/y Henrikasta 

Alustyyppiketsi
Pituus18,0 m
Leveys5,0 m
Syväys2,4 m
Massan. 30 t
Runkomateriaaliteräs
Isomaston korkeus24,5 m
Purjepinta-ala270 m2
Makuupaikkoja18 (22)
Laskettu vesille1990
KotisatamaHeinänokka, Turku